Een must do wanneer je in Vietnam met kinderen reist is Ha Long Bay. Ha Long Bay ligt in het noordoosten van Vietnam, vier uur rijden van Hanoi.

Ha Long bay is een baai waar een 2000 tal rotsen uit de zee rijzen. In combinatie met het groene water een prachtig zicht. Tussen de rotsen bevinden zich nog enkele kleine vissersdorpjes die je kan bezoeken met een roeibootje. Er zijn ook enkele strandjes en grotten die je bezoekt tijdens een tour.

Ha Long Bay staat op de lijst van Unesco werelderfgoed en is daarbij ook nog eens één van de zeven wereldwonderen.

Bij de meeste hotels en/of touroperators in Hanoi kan je een cruise boeken. Je kiest tussen een cruise voor één dag, twee dagen of drie dagen.

Wij kozen voor een tweedaagse cruise met overnachting op de Cristina Diamand cruise. Na het lezen van heel wat reviews over verouderde, onveilige en onhygiënische cruise boten, kozen we voor een vier sterren schip. In de prijs zijn alle maaltijden inbegrepen, enkel drank betaal apart.

Dag 1:

Vertrek in Hanoi rond 8 u ‘s ochtends, na 4 rijden kom je aan in de baai en ga je met een boot naar je cruiseschip. Je kan reeds genieten van het prachtige zicht vanop het balkon. Na de check in krijg je meteen een lunch en maak je kennis met je medereizigers.

Na de lunch vaar je verder en breng je een bezoek aan een vissersdorp met een roeiboot, daarna vaar je naar een eiland waar je op het strand kan relaxen. Normaal gezien heb je hier de mogelijkheid om te zwemmen en te kayakken, maar tijdens de periode dat wij er waren was dit verboden. Over de reden waren de gidsen erg onduidelijk.

Vanaf 17u30 kan je genieten van de zonsondergang met een glaasje wijn op het dek van het schip en daarna krijg je het diner. Na het diner is er de mogelijkheid om te vissen op inktvis, karaoke (NOT!) of bordspelen te spelen.

Dag 2:

Om 6u30 kan je deelnemen aan Tai Chi op het dek en kijken naar de zonsopkomst met later een ontbijtbuffet. Je maakt je klaar om een grot te bezoeken op één van de eilanden. Na de grot check je uit en leer je spring rolls maken. Nog een lunch en je vaart terug. Rond 12u ben je terug en neem je de bus naar Hanoi.

 

Onze mening:

Ha Long Bay is een prachtige en unieke plaats in Vietnam maar erg toeristisch. Alle cruise schepen volgen het bovenstaande programma wat dus betekent dat je nergens echt rust ervaart. Het water is daarnaast enorm vervuild. volgens ons gooien ze het afval van de schepen na iedere tour het water in. In het water drijft plastiek, lege flesjes, voedselresten,… dit is echt echt jammer. Wij werden er een beetje verdrietig van. Raden we het aan tijdens je reis in Vietnam met kinderen? Ja! Ha Long Bay is gewoonweg adembenemend mooi!!

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

Advertisements